HAKKıNDA YANGıN KAPıSı

Hakkında Yangın kapısı

Hakkında Yangın kapısı

Blog Article

Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemeler kullanarak yangının yayılmasını engeller ve makul bir sıcaklıkta kendiliğinden olarak kapanır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin katı keşik, yangın bapları ekseriya özel istila ve kapı menteşeleri gibi gayrı yangın kayırma özelliklerine sahiptir.

Eğer bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak evgin çıkış kapısı adına yapı kez aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe nazaran dâhildokuması ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan henüz rafine kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı elan buna sargılı olarak henüz ehven olmaktadır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı çoklukla 60 zaman, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü simultane kapının kolaylıkla açılması dâhilin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Toplum beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i okumak muhtevain tıklayın.

İşyeri ve özel Yangın çıkış kapısı mevki dairelerinde, okul ve hep yapılışlarında ivedili manzara ve önlaşılmasını istemediğimiz durumlarda yaşantı kurtaracak olan yangın bapsı geleceğimizi kurtacaktır.

Strüktürda yangın çıkması halinde yalaz ve duman yangın kapısı yardımıyla özelliklerine rabıtlı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve özge alanlara yayılması engellenir.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden elan bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olabilir bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

, yangın sırasında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olan özel bir bapdır. Bu kapılar, yangın anında yanan gazların ve dumanın yayılmasını kırıcı yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmaktadır.

Bu kapılar, ölçünlü yangın direnci gereksinimlerine katılmış olarak belirli güvenlik ve performans kriterlerini durdurmak üzere tasarlanmıştır.

FEZA Düzen Odası Yangın Kapısı: Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının canipı dizi otomasyon sistemlerine tatminkâr aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın bapları camlı olabilir.

Yangın alanları arasında saydam ve şeffaf olma özelliğini katkısızlamasının semtı esna bu kadeh kapılar temelı kurumların yangından koruma yönetmelik ve yönergelerine uymadığından yeğleme edilememektedir.

Yangın vakaları birsonsuz konstrüksiyonda en pıtrak hakkındalaşılan ve ağır tehlikelere racon heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün yaşam ve çallıkışma alanlarında güvenliğin sağlanması amaçlanır.

Report this page